2015-06-02

Üniversitemizde 2014-2015 Yılı Bilim Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Giyme Töreni Yapıldı



Üniversitemizde 2014-2015 yılı Bilimsel Başarı Ödülleri ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma ile Üniversitemizde Açıktan ve Nakil ile Göreve Başlayan Akademisyenlerin Akademik Cübbe Giyme Töreni Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, senatörler, fakülte dekanları, okul müdürleri ile öğretim üyeleri katıldı.

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından Üniversitemizin tanıtım filmi izletildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek açılış konuşmasında,  akademik giysi töreni ve bilim teşvik ödül törenine katılanlara duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, “Geçmişe baktığımızda şüphesiz üniversitelerin asli görevi eğitim öğretimdir. Görevi devraldığımızda üniversitemizin 4 fakültesi vardı, bu gün fakülte sayımızı 8’e yükselttik. Yine kurulduğunda 8 bin civarında öğrencisi varken; bu gün itibariyle öğrenci sayımız 30 bine yaklaştı. Hatırlıyorum ilk seçimlerde öğretim üye sayımız 110 civarındaydı.  Bu gün itibariyle 5 yüze yaklaştık. Yani hızlı büyüyen ve gerçekten gelişen bir üniversiteyiz.  Bunun yanında derslik sayımızı nerdeyse 3 kat arttırdık.  Daha fazla çalışarak,  eğitim kalitesini de arttırarak ön sıralarda yer almamız gerekiyor.”dedi.

“Hep birlikte bir aile olarak üniversitemizi eğitim kalitesiyle, fiziki mekânlarıyla, alt yapısıyla ön sıralara taşımak hepimizin görevidir.” sözlerinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Şimşek: “İkinci asli görevimiz araştırma yapmaktır. Bizlere düşen görev de bunun alt yapısını hazırlamaktır. Üniversiteleri ön sıralara taşıyacak olan kriter araştırmalarıdır. Daha fazla araştırma ve yayın yaparak, üniversitemizi ön sıralara taşımak durumundayız.”  

Rektör Şimşek, üniversite –sanayi ilişkisine önem verilmesi gerektiğini kaydederek, “Bu alanla ilgili TEKNOPARK’ımızı kurduk.  Teknoloji Transfer Ofislerini değerlendirdik. Ciddi anlamda TEKNOPARK ile ilgili teklifler geliyor.  Çorlu’da aktif olarak faaliyet gösteren TEKNOPARK’a ek olarak Tekirdağ’da da TEKNOPARK inşaatına başlayacağız. Bunun yanında Çorlu Mevkii’ndeki TEKNOPARK’ın Yazılım Vadisi olacağını düşünüyorum.  Bu bölgede sanayi ile iç içeyiz. Bu bölgede 1500 civarında sanayi tesisi var. Pek çok sanayi firması ile işbirliği protokolü imzaladık.  Öğrencilerimiz bu protokoller kapsamında belirli günlerde faaliyet gösteriyorlar.” sözlerine yer verdi.

Prof. Dr. Osman Şimşek  “Üniversitemizin bu günlere ulaşmasında emeği geçenleri kutlarken, dereceye giren ve öğretim üyeliğine yükselen akademisyenlerimize başarılarının devamını diliyorum. Geleceğimizin bu günlerden daha anlamlı olmasını temenni ediyorum” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek'in açılış konuşmasının ardından, 12 öğretim üyesine 2014-2015 yılı bilim teşvik ödülü verilirken; 126 öğretim üyesine bilişleri giydirildi.

2014-2015 Yılı Bilim Teşvik Ödülleri ve Akademik Cübbe Giyme töreni, Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki  Üniversitemiz Basın ve Halkla ilişkiler Birimi, Fotoğraf Topluluğu ve Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği (TEFSAD) tarafından hazırlanan Üniversitemiz birimlerini tanıtan ve öğrencilerin kampüsteki yaşamlarından kesitler sunan “Kampüste Yaşam Fotoğraf Sergisi”nin gezilmesi ve günün anısına düzenlenen kokteyl ile son buldu. 

2014-2015 Yılı Bilim Teşvik Ödülleri Alanları görmek için tıklayınız 

2014-2015 Yılı Akademik Giysilerini  Giyenleri görmek için tıklayınız