2015-06-20

Üniversitemizde 2014-2015 Yılı Akademik Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı



Üniversitemiz 2014-2015 Akademik yılı mezuniyet töreni Rektörlük Konferans Salonu’nda coşkuyla kutlandı.

Üniversitemiz öğrencilerinin mezuniyet sevincine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutan V. Alb. Levent Gündoğdu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ İlinin mülki ve idari temsilcileri, akademisyenler ve mezunların aileleri törene katılarak ortak oldu.

Törende ilk olarak Üniversitemiz tanıtım filminin izlenmesinin ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sundu. Dinletinin ardından Üniversitemizin Tanıtım Filmi izletildi. Filmin ardından gelen tebrik ve kutlama mesajları iletildi.

Törenin açılışında konuşan Üniversitemiz İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi’ni 7 dönem birincilik ile bitiren Begüm Güngör, Namık Kemal Üniversitesi’nden mezun olmaktan duyduğu gururu aktararak, bu özel günde mezuniyet sevincine ortak olanlara teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de mezuniyet töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında “Bugün Üniversitemizin çeşitli bölümlerinden 4 bin öğrencimizi mezun ediyor olmanın mutluluğunu paylaşmak için buradayız. 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde toplam 29 bin öğrencimizin öğretim gördüğü üniversitemizde, bu sayının her geçen gün artarak üniversite ailemizin daha da genişlemesi bizleri mutlu etmektedir.” diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek mezunlarına hitaben yaptığı konuşmasında, “Ülkemizin ve insanlığı geleceği için çok önemli olduğunuzu unutmayınız. Bu mezuniyetten sonra zorlu bir yola çıkacaksınız. Bu zorlu yolda hayatınızın kontrolünün kendi elinizde olmasını umuyorum. Sizlerin kişisel başarılarınızın ülkemizin başarısı olacağını unutmayın” dedi.

 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreninde gerçekleştirdiği konuşmasını Prof. Dr. Osman Şimşek, sevincimizi ve gururumuzu paylaşan fedakâr ve değerli öğrencilerimizin ailelerine, Üniversitemizin kıymetli mensuplarına ve mezunlarımıza teşekkür ederek tamamladı.

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, öğrencileri tebrik ederek, “ Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.  Tekirdağ’ın çok güzel bir il olduğunu belirten Salihoğlu,  Tekirdağ’ın içinde son derece kaliteli bir üniversite bulunmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Mezuniyet konuşmalarının ardından Fakültelerimiz, Yüksekokulumuz ve Meslek Yüksekokullarımızdan dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize, başta Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutan V. Alb. Levent Gündoğdu,   Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcılarımız, Tekirdağ İlinin mülki ve idari temsilcileri olmak üzere, dekanlarımız, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürlerimiz ve akademisyenlerimiz diplomalarını ve hediyelerini takdim ettiler.

Diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrencilerimiz keplerini havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.