2014-06-20

Üniversitemizde 2013-2014 Yılı Akademik Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı



Üniversitemiz 2013-2014 Akademik yılı mezuniyet töreni Piramit Salon’da coşkuyla kutlandı.

Üniversitemiz öğrencilerinin mezuniyet sevincine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Garnizon Komutan V. Topçu Kur. Alb. Osman Kardal,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ İlinin mülki ve idari temsilcileri, akademisyenler ve mezunların aileleri törene katılarak ortak oldu.

Törende ilk olarak Üniversitemiz tanıtım filminin izlenmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Oda Orkestrası müzik dinletisi sundu. Dinletinin ardından Üniversitemizin Tanıtım Filmi izletildi.

Filmin ardından Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün tebrik mesajını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal okudu.

Cumhurbaşkanımızın mesajının ardından da TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Tayyip Erdoğan, Tekirdağ milletvekilleri ve Yüksek Öğretim Kurumu temsilcilerinden gelen tebrik ve kutlama mesajları iletildi.

Törenin açılışında konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed Mustafa Ateş, Türkiye’nin parlayan yıldızı ve yükselen değeri Namık Kemal Üniversitesi’nden mezun olmaktan duyduğu gururu aktararak, bu özel günde mezuniyet sevincine ortak olanlara teşekkür etti. 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de mezuniyet töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında “Bugün Üniversitemizin çeşitli bölümlerinden 3 bin 750 öğrencimizi mezun ediyor olmanın mutluluğunu paylaşmak için buradayız. 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde toplam 26 bin 212 öğrencimizin öğretim gördüğü üniversitemizde, bu sayının her geçen gün artarak üniversite ailemizin daha da genişlemesi bizleri mutlu etmektedir.” diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek mezunlarına hitaben yaptığı konuşmasında, “Ülkemizin ve insanlığı geleceği için çok önemli olduğunuzu unutmayınız. Bu mezuniyetten sonra zorlu bir yola çıkacaksınız. Bu zorlu yolda hayatınızın kontrolünün kendi elinizde olmasını umuyorum. Sizlerin kişisel başarılarınızın ülkemizin başarısı olacağını unutmayın” dedi.

 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreninde gerçekleştirdiği konuşmasını Prof. Dr. Osman Şimşek, sevincimizi ve gururumuzu paylaşan fedakâr ve değerli öğrencilerimizin ailelerine, Üniversitemizin kıymetli mensuplarına ve mezunlarımıza teşekkür ederek tamamladı.

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ise Tekirdağ’ın “üniversite”, “sanayi” ve “tarım” şehri olduğuna dikkat çekerek özel bir şehir olduğunu vurguladı. Ali Yerlikaya, “Namık Kemal Üniversitesi 2006 yılında kurulmasına rağmen 8 yıl gibi kısa sürede Türkiye’deki tüm üniversiteler içindeki sırlamasını 53. Sıraya yükselterek; büyük bir adım atmıştır. Üniversitemizin bu başarısında emeği geçenleri gönülden kutluyorum. Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerinde Namık Kemal Üniversitesi’nin çok daha ön plana çıkması gerektiğini düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül Tekirdağ’a gerçekleştirmiş olduğu ziyarette Namık Kemal Üniversitesi’nden etkilendiğini söyledi.” dedi.

Mezuniyet konuşmalarının ardından Fakültelerimiz, Yüksekokulumuz ve Meslek Yüksekokullarımızdan dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize, başta Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Garnizon Komutan V. Topçu Kur. Alb. Osman Kardal,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ İlinin mülki ve idari temsilcileri olmak üzere, dekanlarımız, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürlerimiz ve akademisyenlerimiz diplomalarını ve hediyelerini takdim ettiler.

Diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrencilerimiz keplerini havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.

Akademik Birimlerde Dereceye Giren Öğrenciler

Ziraat Fakültesi: 1.Elif AKGÜL, 2.Duygu ARDA, 3.Müge KARAMAN

Tıp Fakültesi:1. Nil Su KODAL, 2. Rümeysa TAŞÇI, 3.Metehan BOZKURT

Çorlu Mühendislik Fakültesi:1.Begüm GİRGİN, 2. Sibel CAYMAZ, 3. Fatma UZUNDEMİR

Fen Edebiyat Fakültesi: 1.Hilal AYAR, 2. Tolgahan AKSOY, Özge IŞIKSAL

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi:1. Aysel DEMİR, 2.Aybüke Özge BOZ, 3.Nihan KARCI

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu:1.Emel VORHAN, 2. Zehra KARADAĞ, 3.Mehtap YÜKSEL

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu: 1. Ayçe KAYA, 2. Sevcan CAN, 3. Mehmet NAÇAR

Çorlu Meslek Yüksekokulu:1.Fikret ÇABUKEL, 2.Gamze BUDAK, 3.Songül YURTSEVER

Hayrabolu Meslek Yüksekokulu: 1. Emre DİPBAKAY, 2. Betül ÖZTÜRK, 3. Saime AKSIN

Malkara Meslek Yüksekokulu: 1. Utku SEVİL, 2. Gizem ÖZTEMEL, 3. Kadir KALKAN

Şarköy Meslek Yüksekokulu: 1. Zeliha KAYA, 2. Doğukan EREN, 3. Ahmet Can KUŞÇU

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu: 1. Ali YILDIRIM, 2.Gülden KARAPINAR, 3.Gülsün DEDEOĞLU

Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu: 1.Tutku Melis EREN, 2. Işılay DUVARCI, 3.Burcu BAYRAM

Saray Meslek Yüksekokulu: 1. Aysel KARABULUT, 2. Tolga ŞEKEROĞLU, 3.Merve KURU

Muratlı Meslek Yüksekokulu: 1. Kezban KARAYAKALI, 2. Mehmet ÇALKIÇ, 3.Safa Merve DAĞBAŞI,

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: 1. Gülin AKTÜRK, 2. Simge KATUÇ,  3.Merve ORHAN,

Sağlık Yüksekokulu: 1.Elçin MESTOĞULLARI, 2. Burçin ÇİÇEK, 3. Sinem TİN