2017-07-14

Üniversitemizde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Gerçekleştirildi



Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından 15 Temmuz gecesi ülkemizin birliği ve beraberliği için cesaretleriyle, dirayetleriyle, canları pahasına vatan hainlerini bozguna uğratan, demokrasi tarihine isimlerini altın harflerle yazdıran şanlı şehitlerimizi anma programı 15 Temmuz Şehitleri Köşesi ve ardından açılan 15 Temmuz Fotoğrafları sergisi ile başladı.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz ve çok sayıda akademik ile idari personel katıldı.

Üniversitemiz Rektörlük Binası girişinde ülkesi ve milleti için şehit olanlara rahmet, şükran ve minnet duygularını her daim hatırlamak üzere, 15 Temmuz Şehitler Köşesi açıldı.  

15 Temmuz Şehitler Köşesinin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda çok darbeler ihtilaller yaşadık. Ancak 15 Temmuz’da halkının tanklarıyla silahlarıyla halkını tarayan hain bir teşebbüsle baş başa kaldık. Türkiye Cumhuriyeti gerek jeopolitik konumu gerekse coğrafi konum itibari ile önem arz eden bir ülke. Ama dış güçler durmuyor, hainlerle işbirlikçileriyle Türkiye’yi dizayn etmek istiyorlar. Fakat Sayın Cumhurbaşkanımızın “Milletin gücünün üstünde güç yoktur” demesiyle halkımız meydanları doldurdu. Tanklara, uçaklara ve silahlara karşı kendini siper etti. Gerçekten dünyaya örnek oldu. Demokrasisine sahip çıkan tankların önüne kendini siper eden şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Önemli olan bunlardan ders almaktır. İbret almaktır. Çünkü tarih tekerrürden ibarettir. Şüphesiz hepimize görev düşüyor. Bu tür hainlere işbirlikçilere uyanık olarak fırsat vermememiz gerektiğini düşünüyorum. Birlik beraberliğimizi koruyarak birbirimize destek olarak bu hainlerin amaçlarına asla fırsat vermeyelim. Bu vesileyle; milletimizin ve devletimizin bekası için 15 Temmuz gecesi ve terörle mücadelede hayatını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyor ve Büyük Türk Milletine milli iradeye kararlı bir şekilde sahip çıktığı için şükranlarımı sunuyorum.” sözlerine yer verdi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek “ 15 Temmuz gecesi vatanseverlikleriyle göğsümüzü kabartan Hayrabolu Meslek Yüksekokulu mezunu Şehit Mehmet Ali Kılıç ve Tekirdağ Meslek Yüksekokulu mezunu Şehit Edip Zengin’i de rahmetle anıyoruz” dedi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yakup Bıyıkoğlu’nun, günün alam ve önemi dolayısıyla gerçekleştirdiği konuşmasının ardından şehitlerimiz için dua edildi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan anma köşesine 15 Temmuz darbe girişimi gecesi hayatlarını kaybeden 249 şehit için 249 adet karanfil, başta Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek olmak üzere akademik ve idari personel tarafından bırakıldı.

15 Temmuz Şehitleri Anma Köşesi açılışının ardından Rektörlük Fuaye alanında bulunan fotoğraf sergisi gezildi. Ayrıca 19 Temmuz Çarşamba günü Rektörlük Konferans Salon’da Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğr. Gör. Nuran Koltuk tarafından  “15 Temmuz Kalkışması ve Türkiye’de Darbeler Tarihi” konulu konferans verilecektir.