2014-11-10

Üniversitemizde 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni Gerçekleşti



Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. Yıl dönümünde Üniversitemizde düzenlenen etkinliliklerle anıldı.

Anma etkinlikleri Rektörlük Binası önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Üniversitemiz Akademik ve İdari personelin katıldığı program kapsamında Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Atatürk Anıtı’na Üniversitemizin çelengini sundu, daha sonra 9:05’de 2 dakikalık Saygı Duruşu esnasında Bayrağımız yarıya indirildi.

Çelenk sunma töreninin ardından Rektörlük Konferans Salonu’nda konuşmacı olarak Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cafer Ulu’nun katıldığı  “Ölümünün 76. Yılında Atatürk” konulu konferans gerçekleştirildi. Yrd. Doç. Dr. Cafer Ulu konferansta Ulu Önder Atatürk’ün Dolma Bahçe Sarayı’nda ebediyete intikalinden Anıtkabir’e uzanan süreci panaromik olarak katılımcılara aktardı. Atatürk’ün vefatının duyurulmasının tüm ülkede büyük bir yas ve üzüntü ile karşılandığını söyleyen Ulu, sadece ülkede değil tüm dünyada yankı bulduğunu belirtti.

Konferans sonunda Prof. Dr. M. İhsan Soysal, günün anısına Cafer Ulu’ya teşekkür plaketi takdim etti.

Konferansı, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nün düzenlediği “Belgelerle Mustafa Kemal Atatürk” Sergisi izledi. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal’ın açılışını gerçekleştirdiği sergide akademik, idari personel ile öğrenciler ilgi gösterdi.

Tarih Bölümü Öğr. Gör. Nuran Koltuk, sergide yer alan belgeler hakkında bilgi verdi. Sergide Kurtuluş mücadelesi süreci belgelerle anlatıldı.