2015-04-16

Üniversitemizde “Bitki Islahına Genç Bakış” Konulu Konferans



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bitki Islahı Topluluğu tarafından “Bitki Islahına Genç Bakış” konulu konferans düzenlendi. 

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri yoğun ilgi gösterirken, konferansa Üniversitemiz Rektör Danışmanı ve aynı zamanda Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Z. Korkut ve Ziraat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluğlu da katıldı.

Petektar Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Büşra Yapıcı ve Nadide Tohum Firmasının Islah Çalışmaları Sorumlusu Ayşegül Tur’un konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasında Bitki Islahı Topluğu Koordinatörü Prof. Dr. İsmet Başer, bitki ıslahı öğrenci topluluğunun faaliyetlerini başarılı olarak yürüttüğünü söyledi. Ziraat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ise üniversitemizde öğrenci topluluklarının yoğun ve başarılı organizasyonlar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Üniversitemiz Rektör Danışmanı ve aynı zamanda Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Kayıhan Z. Korkut da, ülkemizde bitki ıslahı konusunda ilk uygulama ve araştırma merkezinin ve bitki ıslahı öğrenci topluluğunun üniversitemizde kurulduğunu belirterek bitki ıslahının günümüze kadar oldukça önemli aşamalar kat ettiğini vurguladı.

Konuşmacılar Büşra Yapıcı ve Ayşegül Tur, mezun olduktan sonra meslek yaşamlarında nasıl bir yol izlediklerini, karşılaştıkları güçlükleri nasıl aştıklarını ve bu günlere nasıl geldiklerini tecrübelerine dayanarak oldukça doyurucu ve samimi bir şekilde anlatırken, bu mesleğe yeni başlayacak ziraat mühendislerinin girişken olmalarını, zorluklardan yılmamaları gerektiğini ve çok çalışmakla başarının kendiliğinden geleceğini ifade etti.

Konferans toplu fotoğraf çekimi ve konuşmacılara Üniversitemiz tabağının hediye edilmesiyle sona erdi.