2016-04-27

Üniversitemizde Ümmet Olma Sorumluluğu Konferansı



Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda “Ümmet Olma Sorumluluğu” konulu konferans verdi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversitemiz akademik ve idari personeli, ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Okutmanı Necmettin Öztürk’ün sunuculuğunu yaptığı konferans, İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yakup Yüksel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, davetlerini kırmayarak programa katılan Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan’a teşekkür ederek, Yüce Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de İslam Ümmetinden en hayırlı toplum diye bahsettiğini söyledi.

Sunumunu yapmak üzere kürsüye davet edilen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan ise, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) İslam Ümmetinin ilahi lütuf ve insanlara mazhar olmuş bir ümmet olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Çakan, “Ümmed-i Muhammed rahmet, af, lütuf ve bağış üzerine muamele görecektir. Ancak biz Ümmed-i Muhammed’in buna göre hareket ederek ibadetlerimizi en iyi şekilde yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Konferansın bitiminde Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan’a Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin tarafından hediye takdimi yapıldı.