2015-03-11

Üniversitemizde Öğrenci Toplulukları Bilgilendirme Toplantısı ve Proje Yazarlığı Eğitim Programı



Üniversitemizde Öğrenci Toplulukları çalışmalarının programlaması ve izlenebilirliği kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlenerek Proje Yazarlığı Eğitim Programı yapıldı.

Avrupa Birliği (AB) tarafından eğitim ve gençlik alanında 2007-2013 yılları arasında uygulanmış olan “Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları”nın yerine uygulanacak ve ağırlıklı olarak proje faaliyetlerine dayanmakla birlikte bireysel faaliyetleri de kapsayan “Erasmus Plus Programı” kapsamındaki proje faaliyetlerine ilişkin “AB Gençlik Proje Yazarlığı ve Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” konulu eğitim programı, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü ve Proje Ofisi Koordinatörlüğü personelleri ile öğrenci toplulukları başkan ve üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı eğitim programının açılışını yapan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. M. İhsan Soysal, öğrenci topluluklarının Avrupa Birliği projelerinden daha çok faydalanması gerektiğini ifade etti.

Eğitmen Doğukan Doğan tarafından verilen eğitimde ilk olarak Erasmus Plus Programı hakkında genel tanıtım yapılırken, ardından uygulamalı olarak proje yazımı konusunda bilgiler aktarıldı.