2016-03-18

Üniversitemizde Çanakkale Zaferi ve Şehitlik Ruhu Konferansı



Üniversitemizde Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü “Çanakkale Zaferi ve Şehitlik Ruhu” adlı konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Çanakkale Zaferi ve Şehitlik Ruhu” adlı konferansa Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, kamu ve askeri kurum temsilcileri, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferansta, Çanakkale Şehitleri başta olmak üzere şehitlerimiz ve ahirete intikal eden gazilerimiz için Araştırma Görevlisi Ahmet Ali Balcı tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal’ın Çanakkale Zaferi ve şehitlik ruhunun önemine değindiği açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen “Çanakkale Zaferi ve Şehitlik Ruhu” adlı konferansta, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Köse, 18 Mart’ta Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanıldığını, 3 Kasım 1914’te başlayan Çanakkale Muharebelerinin 9 Ocak 1916’da resmen sona erdiğini söyledi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yakup Bıyıkoğlu ise İslam’da şehadet ve şehitlik mertebesi konusunda ayetler eşliğinde bilgiler vererek Allah’ın isimlerinden birinin de Eş Şehid olduğunu kaydetti.

“Çanakkale Zaferi ve Şehitlik Ruhu” adlı konferans, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz’ın Yrd. Doç. Dr. Yakup Bıyıkoğlu’na, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin’in Yrd. Doç. Dr. Fatih Köse’ye üniversitemiz tabağını hediye etmesi ve günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.