2016-10-28

Üniversitemiz Ziraat Fakültesini Tercih Eden Öğrenciler YÖK Bursu Almaya Hak Kazandı



2016 yılı lisans yerleştirme sınavında, ülkemiz için büyük önem arz eden ve önceliklendirilen alanlardan Ziraat, Orman ve Su Ürünleri programlarından birine ilk üç sırada yerleşen öğrencilerimiz öğrenim süresince yılda 12 ay devam edecek burs kazandı.

Burs almaya hak kazanan öğrencilerimize Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in katılımları ile düzenlenen törende Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç tarafından imzalanan tebrik yazısı takdim edildi. Ziraat Fakültesi Kurul Toplantı Salonunda düzenlenen törene Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Ziraat Fakültesi Bölüm Başkanları da katıldılar.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan bilgilere göre 2016-17 eğitim-öğretim döneminde 49 yükseköğretim kurumundaki ziraat, orman ve su ürünleri fakültelerinin burs verilecek 630 programına ilk üç sırada yerleşen 615 aday bulunmaktadır. Bu kapsamda, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ile Zootekni Bölümlerini tercih eden 17 öğrenci söz konusu burstan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yararlanmaya hak kazandı.

Öğrenciler, öğrenim süreleri boyunca genel not ortalamasının 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden 65’in altına düşmemesi şartıyla burs almaya devam edecekler. Burs miktarı 2016-17 eğitim-öğretim döneminde 600 TL olmakla beraber, her yıl Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ayrıca belirlenecektir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan bilgilere göre ilgili programların tavan puanlarında artışlar sağlandığı, bunda burs programının etkisi olduğu ve başlatılan bu sürecin etkisinin gelecek yıllarda daha da belirgin olacağı bildirildi.