2014-06-27

Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni



Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı sonunda ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı.

2008 yılında kurulan Tıp Fakültesi’nin ilk memnuiyet töreni Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Garnizon Komutan V. Kurmay Albay Osman Kardal, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, ilin idari temsilcileri, akademisyenler ile mezunların ailelerinin katılımlarıyla Rektörlük Konferans Salonu’nda coşkuyla kutlandı.

Fakültenin ilk mezunlarının fotoğraflarından oluşan video gösterimi ile başlayan törenin açılışında konuşan Tıp Fakültesi Dönem 1.’si Nil Su Kodal, 6 yıl önce adım attıkları tıp dünyasına hekim olarak devam etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Kodal, “Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Arslan Özen, “Fakültenin ilk mezunlarını verdiğimiz bu gururlu günde bu mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim” diyerek Tıp Fakültesi’nin 2008 yılında başlayan tarihi gelişim sürecini aktardı.  Prof. Dr. Özen, “6 yıl boyunca bizim gözbebeğimiz oldular. Bütün mezun olan öğrencilerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek konuşmasında Tıp fakültesinden ilk mezunları vermenin mutluluğunu yaşadığını belirterek “Şu anda karşınızda bulunan öğrencilerimiz Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nin ilk mezunları olma hakkını kazanarak hayatları boyunca unutamayacakları bir ayrıcalığın sahibi olmuşlardır. Bu gün sizler bir evladınızla gururlanırken; bizler hocaları olarak 14 evladımızla gururlanıyoruz” dedi. 

“Sorumluluğunu, yaratılmışların en mükemmeli olan insan sağlığını korumak ve tedavi etmek.” diyen Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, sözlerine “ İşiniz hem zor hem de çok değerli. Halka karşı içinizde daima sevgi ve nezaket besleyin, hastalarınıza iyi davranın, gülümsemenin gücünü kullanın. Hırs yapacağınız tek şey mesleğinizin zirvesine çıkmak olsun” öğütleriyle devam etti.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in konuşmasının ardından 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’nda mezun olan 14 Tıp Fakültesi öğrencisinin diploması kendilerine takdim edildi.

Diploma takdiminin ardından Acil Tıp Uzmanları Derneği’nin 2013-2014 Eğitim öğretim yılı “Acil Servis Stajı’nda Yılın En İyi İntern Doktor Ödülü” tüm arkadaşları adına Dr. Metehan Bozkurt’a verildi.

Ödül takdimini, mezun öğrencilerin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Arslan Özen yönetiminde Hekim andını okuması izledi.

Tıp Fakültesi Dönem 1.’si Dr. Nil Su Kodal’ın ismi kütüğe çakılmasının ardından mezun öğrencilerimiz keplerini havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreni sonrasında Piramit Salon’da hekimlerden oluşan Kord Vokal Grubu konser verdi.