2019-04-18

Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarından Muhteşem Konser



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezit Külliyesi Sağlık Müzesinde düzenlediği Türk Müziği Konserinde çok önemli bestecilerin ve halk ozanlarının eserlerinden örnekler icra etti.

Trakya Üniversiteler Birliği etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nın iki bölümden oluşan konserinin ilk bölümünde Türk Tasavvuf Mûsikîsi eserleri ikinci bölümde ise Türk Halk Müziği eserleri yer aldı. 

Türk Müziği Konseri protokol üyeleri, Trakya Üniversitesi yöneticileri, akademisyenleri, öğrencileri ile Edirneli sanatseverleri bir araya getirdi.  
 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğretim elemanları ve konuk sanatçılar tarafından verilen konser; Ud’da Dr. Öğr. Üyesi Arda GÖKSU, Bağlama'da Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÇAYIR, Tanbur'da Öğr. Gör. Betül KÜÇÜKSÜSLÜ, Kemanlarda Öğr. Gör. Haluk BÜKÜLMEZ ve Öğr. Gör. Merve Nur KAPTAN, Viyolonsel'de Arş. Gör. Dr. Mehmet Semih KARLIDAĞ, Piyano'da Arş. Gör. Dr. İlayda DUBAZ ve konuk sanatçılarımız; Ney’de Yavuz BUDANIR ve Ritim'de Müz. Öğr. Tolga ÇELİK tarafından icra edildi.  
 
Konserde, “Ah Bî Mekânım Bu Cihanda (Solist: Arda GÖKSU); Yedi Kat Gökleri Seyran Eyleyen (Solist: Merve Nur KAPTAN); Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan (Solist: Betül KÜÇÜKSÜSLÜ), Zahidem, Kurusa Fidanım Güllerim Solsa (Solist: Kadir ÇAYIR), Hasret Düştü Gönlüme, Sevda Olmasaydı, Bahçe Duvarından Aştım" adlı eserler seslendirildi.

Yıllar boyunca Türk Mûsikîsi ile tedavinin yapıldığı tarihi mekandaki Türk Müziği Konseri izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü ve beğeniyle izlenildi.

Program günün anısına Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda GÖKSU’ya ve tüm sanatçılara hediye takdimiyle son buldu.