2015-12-09

Üniversitemiz Rektöründen Almanya’daki Eğitim Kurumlarına Ziyaret



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. H. Ersin Şamlı ve Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Erdal Kılıç, ikili işbirliği anlaşması kapsamında daha önce kurumlar arası protokol yapılan Almanya’ nın Nordrhein Westfalen eyaletinde bulunan bazı eğitim kurumlarını ziyaret etti.

Ziyaret Kapsamında Rhein-Mass Berufskolleg Eğitim Kurumunun Müdürü Dr. Hans-Joachim Kornblum, Rhein-Mass Berufskolleg Willich Müdürü Annett Richter, Rhein-Mass Berufskolleg Nettetal Müdürü Rudi Wilmen ile görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmelerde işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla eğitim ve staj olanakları, öğrenci değişimi konularında bilgi paylaşımı yapılmıştır. Görüşmeler sırasında okulların eğitim alanları ve atölyelerinde incelemeler yapıldı. .

Ziyaret sırasında programda yer alan DEULA’da (Alman Tarım Okulu, Kempen) incelemeler yapılarak, kurum Müdürü Dr. Karl Thoer tarafından kurumla ilgili ayrıntılı bilgi verildi.

Kurumlarda yapılan incelemeler akabinde programda bulunan Viersen Bölgesi Kaymakamı Dr. Andreas Coenen, Nettetal Belediye Başkanı Christian Wagner ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmelerde üniversitemiz hakkında bilgi paylaşımı yapılmış, bölgede bulunan eğitim kurumlarıyla olan işbirliğinin önemi vurgulanmıştır.