2018-12-10

Üniversitemiz Rektörü Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Başkanlarıyla Buluştu



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Başkanlarıyla toplantıda bir araya geldi.

Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, Merkez Müdürü ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fatih Horozoğlu, anabilim dalı başkanları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Üniversitemiz NKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesinin hem sağlık hem de akademik alanlarda imza attığı başarılara dikkat çekerek, “Hastane çok önemli. Üniversitemizin en önemli yüzlerinden biri. Tekirdağ’da çok önemli bir yeri olduğunu biliyorum. Bölgede iyi bir Tıp Fakültesi. Kadro alanında da yeterli buluyorum. Yönetim konusunda hassas davranır, anabilim dalları ile iyi bir dialog gerçekleştirirsek hastanemizi çok daha ileri bir seviyeye ulaştırabiliriz.” cümlelerine yer verdi.

Toplum ile en fazla Tıp Fakültesi Hastanemizin bir araya geldiğini kaydeden Prof. Dr. Sedat Murat, “Hekimlik fedakârlık gerektiren zor bir meslek. Tebessüm, güzel davranma, empati kurarak hastalarla iletişimi güçlendirmemiz gerekiyor. Üniversite olarak sosyal sorumluluk projelerini önemsiyoruz. Toplumu kucaklamak gerekir.” dedi.

Prof. Dr. Murat, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde ulusal ve uluslararası düzeyde yayın, patent başvurusu ve patent alma ile bilimsel projelerin arttırılmasının önemine değinerek, ekip çalışması ruhunun geliştirileceğini söyledi.

Daha sonra Prof. Dr. Sedat Murat tek tek anabilim dalı başkanları ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.