2015-05-11

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek'in Engelliler Haftası Mesajı



Bir ülkenin huzuru, onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir.

Bu hassas konu karşısında devletimiz; sivil toplum kuruluşlarımız ve toplumumuzun da desteğiyle engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarını iyileştirmek için büyük gayret göstermektedir. Son yıllarda ülkemizde çıkarılan kanunlarla engelli vatandaşlarımızın sorunlarının giderilmesi yönünde önemli adımlar atılmıştır.

Engelli olmanın bir kusur olmadığı, hepimizin engelli olma potansiyeli taşıdığımız unutulmamalıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olmak ve onların günlük yaşam içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturarak, gereken ilgi ve desteği sağlamak hepimizin sosyal sorumluluğudur.

Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki; engelli duruma olmak, okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir.

Engelliler Haftası' nın, engellilerin sorunları hakkında halkımızın bilgilendirilmesine ve toplumdaki duyarlılığın artırılmasına katkı sağlamasını diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

                                                                                 Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                                          Rektör