2018-03-07

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı



Hayatın her alanında yer alan kadın, sadece bir birey ya da anne değil aynı zamanda toplumun ta kendisidir. Kültürel, ekonomik ve iş hayatının ayrılmaz bir parçası ve toplumun temel taşı olan ailenin ana unsuru kadınlar ayrıca annelik gibi mukaddes bir görevle toplumu şekillendirirken hayatın her zorluğunu da omuzlarında taşımaktadırlar.

Küreselleşen dünyada bir ülkenin geleceği, kadınlarına sağladığı kaliteli eğitime ve istihdama bağlıdır. Kadının topluma ve insanlığa yapabileceği entelektüel, ekonomik, sanatsal ve sosyal katkıdan kendini mahrum eden bir ülke, sadece az gelişmiş bir ülke değil, aynı zamanda kendi öz kaynaklarından yararlanamayan bir ülkedir.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak, bir bütün şeklinde kadın ve erkeğin hiçbir ayrımcılığa uğramadan uygarlaşma sürecine katılmasından yanayız. Bilgi temelli bir toplum inşa etme hedefimizde, Üniversitemiz kadınları ve Tekirdağlı kadınlarla birlikte gönüllülük esasına dayalı sosyal sorumluluk projeleri yürüterek ilerlemekteyiz. Bu çalışmalar yalnızca kentimizde değil, tüm Trakya Bölgesi’nde geniş yankı bulmaktadır.

Kadının konumu ve haklarının bilinmesi elbette bir tek güne sığdırılamayacak bir konudur. Kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutluyor, sadece bir gün değil; her günün kadınlarımıza özel gün olmasını diliyorum.

Saygılarımla.

                                                                                                    Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                                    Rektör