2016-03-18

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Mesajı



Yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşı, Türk Milletinin vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini gösterdiği bir dönemin simgesidir.

Bu zafer, aziz milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir.

Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi için de ibret alınması gereken bir hadisedir.

Aziz milletimizin ortaya koyduğu bu destan sonunda adeta yeni bir tarih yazılmıştır.

Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile büyük bir mücadele vermiş; ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması için canlarını feda etmişlerdir.

Bizler, şehitlerimizden miras kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmeyecek, çok daha yükseklere taşıyacağız. Onların vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.

Bu duygularla Çanakkale Zaferi’nin 101. yılını kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.

 

                                                                                          Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                               Rektör