2017-11-11

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in 13 Kasım Tekirdağ’ın Kurtuluşu Mesajı



Türk Milleti varlığını, büyüklüğünü, özgürlük ve bağımsızlığını kazanmak adına sarsılmaz inancını ve kararlılığını Kurtuluş Savaşı ile bütün dünyaya göstermiştir. 13 Kasım tarihi de üstün bir mücadele ile güzel şehrimizi, bu vatan toprağını bizlere bırakan ve bağımsızlığını kazanabilmek için kıyasıya mücadele eden atalarımızı Tekirdağlılar olarak minnet ve şükranla andığımız gündür. Türk milleti Marmara’nın incisi şehrimizi vatan sevdası ile daima kucaklayacaktır.

Tekirdağ’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıldönümünü kutladığımız bugün ayrıca birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, milli dayanışma ve sevincini bizlere bir kez daha yaşatmaktadır. Ne mutlu ki, geçen yüzyılımızın başında istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran aziz milletimiz, bugün de el ele vererek istikbal mücadelesini başarıyla sürdürüyor ve Cumhuriyetimizin yıldızını her geçen gün daha da parlatıyor.

İnanıyorum ki, bu yüksek ruh ve şuura sahip çıktıkça, yüreklerimizdeki vatan sevgisi ve aidiyeti daim oldukça, ülkemize yöneltilen her türlü tehdit berhava olacak; insanlarımız bu topraklar üzerinde ebediyen özgür ve huzurlu yaşayacaktır.

Bu inanç ve düşüncelerle 13 Kasım Tekirdağ’ımızın Kurtuluş Günü’nü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Tekirdağ’ımızın kurtuluşu sırasında verilen mücadelelerde emeği geçenleri, kahramanca yurdunu savunarak hakka yürüyen kıymetli şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, tüm gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.

                                                                                   Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                Rektör