2018-03-11

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı



İstiklal Marşı, milletimizin karakterini ve her daim onurlu duruşunu yansıtan bir şaheser, sembol bir eserdir. Bu özelliği ile Mehmet Akif Ersoy’un kahraman milletimize adadığı İstiklal Marşı, Türk milletinin devlet kurma geleneğini damarlarındaki asil kanda tekrar bularak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup yükselttiği yegâne vatanımızın bizlere ait olduğunu bütün dünyaya haykıran en önemli metnidir. O okunurken şehit ve gazilerimizin “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” diye kulaklarımıza fısıldadığını her zaman duymakta ve ruhumuz titreyerek hissetmekteyiz.

Milli ruhun, milli şuurun, ortak duruş, düşünce ve hassasiyetlerin buluştuğu bu büyük şiir, her mısrasında başlı başına abideleştiği gibi; onu yazan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy da yaşadığı tüm yokluk ve zorluklara rağmen onurlu ve gururlu duruşu ile tarihimizde ve edebiyatımızda dev bir çınardır.

İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yılını idrak ettiğimiz bugünde Milli Marşımızı bize kazandıran Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

 

                                                                                                                                                                                                        Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                                                                                                                                       Rektör