2017-11-09

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü Mesajı



Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 79. Yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak saygı ve şükranla anıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış büyük bir komutan, fikir ve devlet adamıdır. Bu sayededir ki milleti için sayısız hizmetinin yanında dünya barışını ve insanlık idealini daima ön planda tutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Mücadelesi için gösterdiği azim ve cesaret, dünyanın mazlum milletlerine esin kaynağı olmuş ve her dönem de olacaktır.

Gazi Mustafa Kemal milli iradeyi hâkim kılan, insan hak ve özgürlüklerini koruma altına alan, adaleti hakkıyla tesis eden ve çoğulcu demokratik prensipleri hayata geçiren bir seviyeye ulaşmayı ülkemiz için hedef göstermiş; milletimizi bu ideal etrafında birleştirmeyi başarmıştır. Milli irade bilinci yüksek olan milletimiz de Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak konusunda kararlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yılında kendisini, silah arkadaşlarını, vatan müdafaasının isimsiz kahramanlarını ve vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimiz ile gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

 

                                                            Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                  Rektör