2017-10-27

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı



Cumhuriyetimizin 94. yılını, kıvanç ve coşkuyla kutluyoruz. Milletçe hür ve bağımsız bir devlet olarak yaşama azmimizi bütün dünyaya ilan ettiğimiz bir tarih olan 29 Ekim ebediyen yaşatılacaktır.

Zalimlerin dünyayı esir almaya çalıştığı o günlerde, Atatürk’ün önderliğinde tarihin en önemli hak ve adalet mücadelesinin bayrağı olan ve dünya mazlumlarının her zaman emsal alacağı İstiklal Savaşı’nın ardından 29 Ekim 1923 günü ilan edilen Cumhuriyet bize birlik, beraberlik, dirlik ve düzen içerisinde muasır medeniyetler yarışında en önde olma sorumluluğunu yüklemektedir.

Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız. İşte bu nedenledir ki ülkemizin kalkınması ve milletimizin refahı yolundaki gayretlerimizi daha da arttırmalı, neler yapabileceğimizi bütün dünyaya tekrar göstermeliyiz.

Cumhuriyet’in geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gençlerini bünyesinde yetiştiren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, onların gurur verici başarıları ile ülkemizin önündeki her türlü zorlu engelin aşılacağına inanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt’ten 15 Temmuz’a iç ve dış düşmanların hain emellerine karşı koyarken ve terörle mücadelede bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. Yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

                                                                                   

                                                                                Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                                  Rektör