2019-09-19

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN Akademik Açılış Törenine Katıldı



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın da teşrifleriyle, YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen “2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Törene Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP ve devlet erkânının yanı sıra Bakanlar, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ ve YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, bütün üniversite rektörleri ile üniversiteleri temsilen akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Toplu akademik yılı açılış törenine Üniversitemizi Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rasim YILMAZ ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN temsil etti. 

Törende YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN birer konuşma gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı SARAÇ, Yükseköğretim Kurulu olarak temel çabalarının, yükseköğretim sistemimizdeki olağan süreçleri yani rutini sürdürmekten ziyade, yükseköğretimi tedrici bir şekilde yeniden inşa etmek olduğunu belirtti. Değişen dünyada yükseköğretim ile hedeflenen çıktılarının değiştiğine dikkat çeken YÖK Başkanı SARAÇ, bugünün meslek tanımlarının geleceğin teknolojileri dizayn edilirken yetersiz kalacağının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ise konuşmasına 2019-2020 akademik yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek başladı. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, yeni akademik yılda hocalara ve öğrencilere başarı temennisinde bulunarak Yükseköğretim sisteminde yaşanan gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, Türkiye'nin yükseköğrenim alanında özellikle son 17 yılda çok büyük bir başarıya imza attığını hatırlatarak "Üniversite sayısının 76'dan 207'ye, öğretim elemanı sayısının 70 binden 168 bine, öğrenci sayısının 1,6 milyondan 8 milyona yükselmiş olması bu başarının en bariz ifadesidir. Almanya'da yükseköğrenim çağındaki öğrenci sayısı 3 milyon civarı; bizde 8 milyon. Almanya'nın nüfusu bizim nüfusumuzla hemen hemen aynı. Nitelik noktasında aşmamız gereken şüphesiz ki bir mesafe var ama dikkat edin öğretim üyelerimizin de sayısını sürekli artırıyoruz. Şimdi bizim arzumuz öğrencimizin niteliğini artırırken şüphesiz ki hocalarımızın da niteliğinin artması. Hocalarımızın evlatlarına, öğrencilerine o denli sahip çıkması gerekir ki biz hem hocalarımızla hem de öğrencilerimizle ayrıca iftihar edelim. Bu adımı atabilir miyiz, atarız. Bu millet bunu da başarır." sözlerine yer verdi.

Akademik Yıl Açılış Törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, yeni akademik yılın başarılı ve verimli geçmesi temennisinde bulundu.