2019-03-11

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü Mesajı



Türk Milletinin beka mücadelesi hep var olmuştur. Kurtuluş Savaşı da işte böyle bir mücadelenin şanlı tarihinin adıdır. Birinci Dünya Savaşı sonrası türlü hileler ile vatanımızı parçalamaya kalkanlar ile çıkardıkları isyan ve kalkışmalarla en az onlar kadar vatana zarar veren içimizdeki hainlere karşı gerçekleştirilen bu şanlı bağımsızlık savaşı; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz milletimizin tek vücut halinde kenetlenmesi sayesinde vatanı böldürtmemiş, bayrağı yere indirtmemiştir.

Bizi boyunduruk altına almak isteyenlere karşı verdiğimiz mücadeleler destanlara, şiirlere konu olarak bugünlere taşınmış ve gelecek nesillere de bir ibret belgesi olarak kalacaktır. Kurtuluş Savaşında kazanılan kutlu zafer ve uğrunda verilen büyük mücadeleyi destansı sözleriyle kağıda döken Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un muhteşem eseri ise sonsuza kadar hatırlanmak üzere Türk Milletinin bağrına basılmış ve Milli Marşı olarak kabul edilmiştir.

Mehmet Akif’in örnek kişiliği ise ayrı bir ibret ve ahlak dersi olarak tarihimizde yer tutmaktadır. İşte bu sebeple kendisinin hatırası önünde saygıyla eğiliyor; bizlere kazandırdığı ve şanlı bayrağımızdan sonra millet olarak kendimize sembol olarak addettiğimiz abidevi eserini ve ona konu olan kutlu mücadeleyi veren askerlerimizi, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyorum.

Saygılarımla.

                                                                                                    Prof. Dr. Mümin ŞAHİN

                                                                                                                REKTÖR