2020-07-03

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Viral ve Bakterial Enfeksiyonlara Karşı Koruyucu Potansiyeli Bulunan “Propolisli Sakız” Üretti



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim PALABIYIK, NKÜ Teknopark'da faaliyet gösteren bir firma bünyesinde antibakteriyel, antiviral, antifungal ve antienflamatuar içeriğinin yanı sıra pek çok farklı rahatsızlık için de önleyici ve tedavi edici özelliği bulunduğu bilinen bir arı ürünü olan propolisi kullanarak propolisli sakız üretti. 

Bu ürünün en önemli özelliği vücudumuza hastalıkların ana giriş yeri olan ağzımızda sakızla beraber propolisin daha uzun tutulması ve antiviral özelliğinden daha fazla faydalanılmasıdır. İkinci özelliği ise dil altından, yanak iç derisinden yararlı maddelerin direkt kana karışarak propolisin biyoyararlanımının yüksek olması ihtimalini de artıracaktır.

Doç. Dr. İbrahim PALABIYIK konuyla ilgili olarak, Covid-19 salgını sürecinde doğru beslenmenin yanında bağışıklığı destekleyici, doğal, antiviral, güçlü antioksidan maddelerin kullanılmasının yararlı olduğunu ve bunların başında propolisin geldiğini söyledi. Doç. Dr. İbrahim PALABIYIK, “Propolisli sakızımızın formülü uluslararası patentlidir. Formül, titanyum dioksit, tatlandırıcı, renklendirici ve yapay aroma içermemektedir. Ayrıca Propolisin acı tadı sakız sayesinde kesinlikle hissedilmemektedir. Tüm bu yönleriyle ürünün herkes tarafından çok sevilerek tüketileceğini umuyoruz” şeklinde konuştu.

Haber basında da ilgi gördü:

https://www.haberler.com/propolisli-sakiz-uretildi-13381534-haberi/

http://www.gorunumgazetesi.com.tr/haber/70178/tekirdagda-propolisli-sakiz-uretildi.html

https://www.aktiftv.eu/tekirdagda-propolisli-sakiz-uretildi.html