2019-04-01

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ‘2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ Mesajı



Nisan ayının Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan tarihinin ise Otizm Farkındalık Günü olarak değerlendirilmesi ve kutlanması hepimiz için ayrı bir anlam ve önem ifade etmektedir.

Özel bireyler, günlük hayata dahil olabildikçe toplumlar da zenginleşmektedir. Pozitif bir yaklaşım ile onların varlıklarını toplumdaki kendi varlıklarımızdan ayrı görmemek, onları kazanmamıza vesile olur. Özellikle toplumsal hayata kazandırma hususunda yatkınlık gösterirlerken, onları toplum dışına itmek akıl dışı olduğu kadar, vicdanları da sızlatır. Bu noktada farkındalık yaratmak çok önemlidir. Bugünün amacı da otizmli bireylerin toplumun bir parçası olduğunu bir kez daha hatırlatmak veya var olan farkındalığı artırmaktır. Engelsiz bir toplumsal hayat inşasında Üniversitemiz de kurumsal sorumluluklarını gerek altyapı ve tesisleşmesiyle, gerekse yıl içinde gerçekleştirdiği farkındalık faaliyetleriyle hissettirmektedir.

Toplumumuzda ve tüm dünyada istenen bilinç ve farkındalığı yaratması arzusu ve ümidiyle Otizm Farkındalık Günü kutlu olsun.

Saygılarımla.

                                                                                                                                                                                   Prof. Dr. Mümin ŞAHİN

                                                                                                                                                                                                 Rektör