2020-06-30

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Atatürk Kent Ormanı’nda Bakım Çalışmalarına Dua ile Başlandı



İşletmesi bir süre önce Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine devredilen Üniversitenin Merkez Kampüsünün hemen yanındaki ormanlık alanda çalışmalara başlandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi merkez yerleşkesi ile Tekirdağ - İstanbul şehirlerarası yolu (D100) arasında ve Üniversitenin hemen yanında yer alan ormanlık alanın işletmesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tarafından bir süre önce Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü’nden devralınmıştı.

Hemen yanı başındaki bu güzelliği koruyup kollamak ve şehrimize güzel bir mesire yeri kazandırmak maksadıyla Üniversite tarafından başlatılan bu girişimde ilk bakım çalışmaları COVID-19 salgını süreci dolayısıyla ileri bir tarihe ertelenmişti. Tüm ülkede kontrollü normalleşmeye geçilmesi üzerine Üniversite tarafından ormanlık alanda da çalışmalara başlanması kararı alındı.

Karar üzerine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in öncülüğünde, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Genel Sekreter Murat Kamil TIRPANCI, İktisadi İşletme Müdürü ve Genel Sekreter Yardımcısı Adnan ARABUL, akademik ve idari personelin katılımı ve okunan dua ile bakım, onarım ve temizlik çalışmalarına başlandı.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN gerçekleştirdiği konuşmada halkımıza ve şehre böyle güzel bir yeri kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak hemen yanı başımızdaki bu alanın bir süredir atıl olması bizim için üzücüydü. Yaptığımız bu girişim ile burada yer alan ağaçların da korunacak olması sevindiricidir. Ayrıca pandemi sürecinde evlerinde kalarak salgının ilerlemesine engel olan Tekirdağlı hemşerilerimize kontrollü normalleşme döneminde sosyal mesafe kurallarına uyarak tabiatla iç içe böyle güzel bir mekânın imkânlarını sunmak bizim için gurur vesilesidir.

Halkımıza hizmet hususunda başlattığımız bu girişim için ormanlık alanın Üniversitemize tahsisinde bizlere destek olan başta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP olmak üzere Tekirdağ Valisi Sayın Aziz YILDIRIM, Tekirdağ Milletvekili Sayın Mustafa YEL ve Tekirdağ Milletvekili Sayın Çiğdem KONCAGÜL, Tekirdağ Vali Yardımcısı Sayın Murat EREN, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sayın Cüneyt YÜKSEL, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Sayın Mestan ÖZCAN,  Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cengiz GÜNAY, Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman SARI, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın İzzet VOLKAN, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Süleyman KOZUVA, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İmpaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet BAHAR, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü’ne şahsım ve Üniversitem adına şükranlarımızı sunarım” şeklinde konuştu.

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hızır YAĞCI’nın okuduğu dua ve çevre bilincine dair farkındalığın artması temennisine, katılımcılar da hayırlı olsun dilekleri ile destekte bulundular.

Daha sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL de Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Atatürk Kent Ormanı’na gelerek Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi ve başta altyapı ve temizlik olmak üzere desteklerini ifade etti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Atatürk Kent Ormanı, altyapı ve bakım çalışmalarının ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tarafından mesire yeri olarak şehre kazandırılacak.