2020-06-26

2020 Yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Üniversitemize İki Ayrı Ödül



Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından, yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık oluşturmayı ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlayan “2020 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iki ayrı ödül almaya hak kazandı.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 141başvuru yapılan “Eğitimde Erişilebilirlik Bayrağı” (Yeşil Bayrak) ödülünü alan 8 üniversite arasına ve “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Bayrağı” (Mavi Bayrak) ödülüne layık görülen 12 üniversite arasına girdi.

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni”, bu yıl Kovid-19 salgını dolayısıyla video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

2020 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’ne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak TUFAN, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, en çok ödül alan üniversitelerin rektörleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yetkililer ile üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı.

“Yeni YÖK" tarafından 2018 yılından bu yana geleneksel olarak verilen ödüllerin üçüncüsü, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversiteler tarafından yoğun ilgi gördü. 2020 yılı ödülleri için YÖK’e 116 üniversiteden toplam 841 adet olmak üzere rekor sayıda başvuru yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yönetimi olarak engelsiz kampüs projesi kapsamında pek çok çalışmayı hayata geçirdiklerini ​bu çalışmalarının sonucu olarak ödüle layık görülmekten son derece mutlu olduklarını ifade etti. Rektör ŞAHİN, engelli bireylerin topluma katılmaları noktasında üniversitelerin çok önemli bir rol oynadığını belirterek Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin engelli öğrencilerin engelsiz bir üniversite ortamında öğrenim görecekleri mekanları tasarlamayı en önemli amaçları arasında yer aldığını kaydetti.

Detaylı bilgi için tıklayınız