2014-06-27

Üniversitemiz Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenini Coşkuyla Kutladı



Üniversitemiz Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni,  İlçe Düğün Salonunda gerçekleştirilen törenle coşkuyla kutlandı.

Törene Marmara Ereğlisi Kaymakamı Adil Karataş, Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, diğer kamu kuruşlarının temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Törende ilk önce Yüksekokul Birincisi Tutku Melis Eren tüm mezunlar adına konuşarak, “Ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle Namık Kemal Üniversitesi Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu birincisi olarak sizlere hitap etmekten onur duyuyorum.” dedi.  

Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Ömer Azabağaoğlu mezunlara hitaben konuşma yaptı. “Ülkemizin geleceğini şekillendirmede ve aydınlatmada önemli roller üstlendiğine inandığımız gençlerimizin toplumun hizmetine kazandırdığımız bu günde bizlerle sevincimizi paylaştığınız ve coşkumuza ortak olduğunuz için teşekkür etmek isterim” diyen Doç. Dr. Azabağaoğlu, öğrencilerin bu zamana kadar öğretmenleri tarafından yönlendirildiğine ancak bundan sonra kendileri kararlarında belirleyici olacağını söyledi.

Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal ise konuşmasında “Bizim öğrencilere verebileceğimiz en güzel hediye onlara özgüvene sahip olarak yetiştirmektir. Bu gün  bu amacımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diyerek mezun olan öğrencileri ve ailelerini kutladı. Mezun öğrencilere hitap eden Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Hayatınızda önemli bir aşamayı geride bıraktınız. Ama bu aşamalar silsilesi sürekli devam edecek. Sizleri iki yıl boyunca hocalarınız gerek mesleki bilgi gerekse sosyal yaşam alanında yarınlara hazırlayarak bilimi rehber edinen bir düşünce sistematiğine sahip olmanızı sağladı.” Sözlerine yer vererek öğrencilerin mezuniyet sonrasında da okul ile bağlarını koparmamaları gerektiğini kaydetti.

Mezuniyet konuşmalarının ardından Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu’nda 20 yıldır hizmet veren akademisyenlere günün anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

Programlarındaki başarı sıralamalarında ilk 3 dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve plaketlerin verilmesinin ardından tüm mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri bölüm öğretim elemanları tarafından verildi.

Tören, mezun öğrencilerin keplerini havaya atarak, sevinçlerini ve başarılarını yakınlarıyla paylaşmalarıyla noktaladı.