2014-06-27

Üniversitemiz Malkara Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Yapıldı



Üniversitemiz Malkara Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Yüksekokulun bahçesinde düzenlenen törenle coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Mezuniyet Törenine, Malkara Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Uslu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, akademisyenler,  Malkara İlçesi çeşitli kamu yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri, öğrenciler ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Mezun öğrenciler adına, Meslek yüksekokul birincisi Elektrik Programı öğrencisi Utku Sevil bir konuşma yaptı. Sevil, dönem birincisi olarak arkadaşları adına hitap etmenin gururunu yaşadığını dile getirerek, mezun olanların sevincini paylaşmak için törene katılanlara teşekkür etti.

Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Ertürk konuşmasında öncelikle mezun öğrenci velilerine seslenerek “Sizler, şüphesiz geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimiz için hazırladığımız bu törenin en mutlu kişilerisiniz. Bütün zorlukların sonunda, işte bugün evlatlarınız mezun olurken haklı olarak yaşadığınız büyük sevinç ve gururu bizlerde Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksekokulu Ailesi olarak paylaşıyoruz. Sizleri Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâplarına, çağdaş, demokratik değerlere bağlı, tarihini bilen, ilmin üstünlüğünü benimseyen, okuyan ve araştıran bireyler olarak yetiştirmek için özveri ile çalıştık. Bugün alacağınız diplomaları Ülkemiz ve geleceğiniz için en iyi şekilde değerlendirerek Namık Kemal Üniversitesini gururla temsil edeceksiniz.” dedi.

Mezuniyet töreninde konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay ise konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Üniversitelerin sadece akademik anlamda değil, uygulama alanında da yeni arayışlar içerisinde olması ve bilhassa sanayii ile işbirliklerini çeşitlendirmesi gerekmektedir. Uluslararası standartlardaki eğitimi ile alanlarında yetkin meslek elemanları yetiştiren Malkara Meslek Yüksekokulunun mezun ettiği parlak gençlerimiz hiç şüphesiz ekonomimize ve toplumumuza büyük değerler kazandıracaklardır.”

Dereceye giren öğrencilere plaket ve çeşitli ödüllerin verilmesinden sonra meslek yemini eden mezun öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak, başarılarını ve mezun olmanın sevincini aileleri ile kutladılar.