2017-03-28

Üniversitemiz Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısına Katıldı



Balkan Üniversiteler Birliği’nin 24-25 Mart 2017 tarihleri arasında Sofya St.Kliment Ohridski Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 3. Toplantısına Üniversitemiz de katıldı.

Türkiye’den Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca,  İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Bulut, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mirza Tokpunar, olmak üzere Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Romanya, Makedonya, Kosova ülkelerinden toplam 34 üniversite toplantıya katıldı.

Sofya St. Kliment Ohridski Üniversitesi Pro Rektörü Prof. Dr. Ivan Ilchev ve Tetova Üniversitesi Rektörü’nün oluşturduğu Balkan Üniversiteler Birliği 3. Toplantısı’nın açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen toplantıda rektörler ilgili üniversitelerle çeşitli bilimsel, kültürel alanlara ilişkin Mevlana Değişim Programı, Erasmus+ Değişim Programı ve farklı bilimsel anlaşmalarla ilgili görüşmelerde bulundu.

Üniversitemizin proje bazlı Mevlana projelerine verdiği önem toplantı dile getirilerek, mevcut kurumsal ilişkilerin öğretim üyeleri işbirliği, değişim programları, öğrenci kongreleri ve çeşitli ortak sosyal içerikli projeler görüşüldü. Bu konuda Üniversitemizin Ukshin Hoti Prizren Üniversitesi ve Hasan Piriştina Üniversitesi ile proje bazlı bilimsel araştırma projeleri kapsamında gerçekleştireceği ortak çalışmalar örnek gösterildi.

Toplantı sonrasında Türk Üniversiteleri olarak Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe ziyaret edildi ve bu ziyarette Bulgaristan’daki Üniversite eğitimi ve Türkiye’den gelen öğrencilerin durumu ile ilgili bilgi alındı.