2016-11-28

Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yapımında Emeği Geçenlere Teşekkür Töreni



Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin yapımında emeği geçen hayırseverlere teşekkür plaketlerinin takdim edilmesi amacıyla tören düzenlendi.

Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Belediye Başkan V. Münir Karaevli, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Erhan Tabakoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler ile bağışta bulunan hayırseverler katıldı.

Tekirdağ Yardımseverler Derneği Başkanı Neslihan Gürcanlar ve Üniversitemiz Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fahrettin Özzade programın açışında yaptıkları konuşmalarla Üniversitemizin ve Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanemizin yanında ve onun bir parçası olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, her zaman desteklerini devam ettireceklerini ifade ettiler.

Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erdoğan Gültekin, üniversite hastanesi olarak sizlerle bu günleri görmekten gurur duyuyorum. Bu gün burada gerçekleştirdiğimiz törende, yaptıkları yardımlarından dolayı, hastanemizin bu duruma gelmesine katkı sağlayan değerli Tekirdağlı hemşerilerimi tekrar kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatlarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, hastanenin kadrosunun ve fiziki yapısının güçlendikçe sadece Tekirdağ'a değil bütün bölgeye hizmet verebilen bir konuma geldiğini belirterek, "Başlangıçta, 2008 yılında Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde hizmet vermeye başlayan Araştırma Hastanemiz, hasta sayımız 1100'e çıktığında, artık yoğunluğu kaldırmaz duruma gelmişti, fiziki mekanlar yetersizdi, tarihi binaları restore ettik bir müddet orada hizmetlerimizi yürüttük. Ama uzun süredir Tekirdağ'da yaşayan biri olarak, Tekirdağ'ın modern, ferah bir hastaneye ihtiyacı vardı, 2013 yılında hastanemizin temelini attık. 2016'nın ilk yarısında hizmete soktuk. Tabi bu hastanenin yapılmasında başta hükümetimizin çok ciddi desteği oldu. Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamın girişimleri ile de ek destek sağlandı, yine hayırsever insanlarımız, burada 56 odanın mefruşatını yaptırarak, hastanemizin kısa sürede sizlerin hizmetine açılması için büyük bir özveride bulundular. Tabi bu hastanemizde bugün itibari ile 210 yataktan 480 yatağa, 77 yoğun bakımdan 95 yoğun bakım, iki anjiyo ünitesi, 2 bin 500 metrekare acili olan gerçekten bölgede çok ferah, rahat ve ulaşılabilir olan güzel bir hastaneye kavuşmuş olduk. Bu hastanenin yapımında, başta hükümetimize, valimize, vekillerimize, AK Parti İl Başkanımıza, derneğimizin değerli yöneticilerine, herkese candan teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ise konuşmasında “Türkiye sağlık alanında çok büyük gelişmeler kaydetti.  Devletimizin yaptıklarının yanında hayırseverlerimizin de katkıları oluyor. Özellikle hizmet aldıkları hastanelere büyük katkılarda bulunduklarını düşünüyorum.  Burada hastanemize katkıda bulunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Allah yaptıkları yardımlar karşılığında güçlerini arttırsın. Ben başta Rektörümüz olmak üzere hastanemize emeği geçen bütün akademisyenlerimize, doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından, üniversite hastanesinin tanıtım filmi izlendi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından hastaneye bağışta bulunan hayırseverlere teşekkür plaketleri takdim edildi. 

Bağışta bulunan hayırseverlerimizin listesine ulaşmak için tıklayınız