2016-06-03

Üniversitemiz 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı



Üniversitemiz öğrencilerinin mezuniyet sevincine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutan V. Alb Şükrü Şenduran, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ İlinin mülki ve idari temsilcileri, akademisyenler ve mezunların aileleri törene katılarak ortak oldu.

Törende ilk olarak Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri tarafından müzik dinletisi sunuldu. Müzik dinletisinin ardından gelen tebrik ve kutlama mesajları iletildi.

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, öğrencileri tebrik ederek, “Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.  Tekirdağ’ın çok güzel bir il olduğunu belirten Salihoğlu,  Tekirdağ’ın içinde son derece kaliteli bir üniversite bulunmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de mezuniyet töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında “Namık Kemal Üniversitesi olarak bugün burada, yaklaşık 6000 mezunumuzdan 2000 Lisans öğrencimizi mezun etmenin heyecanını taşımaktayız. 2006’ dan bu yana bilimsel çalışmalarıyla bilgiyi üreten ve yöneten Üniversitemizde, geleceği inşa edecek olan 32000 genci yetiştirmenin gururunu yaşamaktayız.” diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek mezunlarına hitaben yaptığı konuşmasında, “Ülkemizin ve insanlığı geleceği için çok önemli olduğunuzu unutmayınız. Bu mezuniyetten sonra zorlu bir yola çıkacaksınız. Bu zorlu yolda hayatınızın kontrolünün kendi elinizde olmasını umuyorum. Sizlerin kişisel başarılarınızın ülkemizin başarısı olacağını unutmayın” dedi.

 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreninde gerçekleştirdiği konuşmasını Prof. Dr. Osman Şimşek, sevincimizi ve gururumuzu paylaşan fedakâr ve değerli öğrencilerimizin ailelerine, Üniversitemizin kıymetli mensuplarına ve mezunlarımıza teşekkür ederek tamamladı.

Törenin açılışında mezun öğrenciler adına  Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi'ni birincilikle bitiren  Nadide Gülşah Gülenç konuşma gerçekleştirdi. Gülenç, Namık Kemal Üniversitesi’nden mezun olmaktan duyduğu gururu aktararak, bu özel günde mezuniyet sevincine ortak olanlara teşekkür etti.

Mezuniyet konuşmalarının ardından Fakültelerimiz ve Yüksekokulumuzda dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize aileleri eşliğinde, başta Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutan V. Alb.Şükrü Şenduran, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Rektör Yardımcılarımız, olmak üzere akademisyenlerimiz diplomalarını ve hediyelerini takdim ettiler.

Diploma takdiminin ardından Fakülteler ve Yüksekokul mezunlarına akademisyenler tarafından diplomaları takdim edildi. Diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrencilerimiz keplerini havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.