2015-12-01

Üniversitemiz İle Silivri Belediyesi’nden Arıcılık Kursu İşbirliği



Üniversitemiz ve Silivri Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 2. Arıcılık Kursu Sertifika Töreni, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleşti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek tören öncesinde, bölgede bilinçli arıcılık yapılması ve üretimin artış göstermesine büyük ölçüde katkı sağlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Yılmaz da yer aldı.

Eğitime katılan 85 kursiyerden başarılı olanlar için Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde sertifika töreni düzenlendi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek sertifika töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında, “Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak biz örnek yerler oluşturduk. Gerçekten de Silivri Belediye başkanımızın oluşturduğu bu tesis çok iyi. Emeklerinden dolayı kendisini kutluyorum” diyerek, “Üniversitelerin amacı eğitim, öğretim, araştırma faaliyetleri ama en önemli görevi de; bölgesel sorunlara çözüm üretmek. Hatta tarımın gelişmesi için katkı sağlamaktır. Ziraat Fakültemiz 1982 yılında kuruldu ve 33 yıldır bölgeye ciddi hizmetler vermektedir. Bu verilen eğitimlerle görevimizi yerine getiriyoruz. Bunları yaparken sorumluluğumuz daha da artıyor. Ziraatın her alanında çok fazla eğitim vererek hizmet etmek zorunluluğunu hissediyoruz” şeklinde konuştu.

Törende yaptığı konuşmada üniversite ile iş birliğinin önemine dikkat çeken Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, “Bizim için Namık Kemal Üniversitesi bir nimetti, sizlere çok şey borçluyuz. Silivri bir üniversite şehri olsun derken bu işbirliğini anlatmak istiyorduk. Büyük bir mücadele ile bölge planlarımıza üniversite alanları tescil ettirdik. Belediyecilikte yaptırmadıklarınız, yaptıklarınızdan çok daha önemlidir. Bunun en önemli örneğini Namık Kemal Üniversitesi ile yaşadık. Bu bölgede yaşanabilir, sürdürülebilir bir kalkınma, üretim anlayışını hayata geçirmek istiyoruz. Namık Kemal Üniversitesi’ndeki bilim insanlarımızla büyük bir güç de oluşturduk, kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.