2015-04-15

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi’ne Birincilik Ödülü



Üniversitemiz İlâhiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Yazıcı,VI. Hadis ve Sîret Araştırmaları Ödülleri’nde doktora tez alanında birincilik ödülüne layık görüldü.

Meridyen Derneği'nin Sonpeygamber.info Projesi kapsamında bu yıl altıncısını düzenlediği Hadis ve Sîret Araştırmaları Ödül Töreni, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Hasan Keskin, İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanı Sayın Prof. Dr. Raşit Küçük,birçok akademisyen, yazar ve davetlilerin katılımıyla 12 Nisan 2015 Pazar akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bu yıl da yoğun ilgiyle karşılanan yarışmaya katılan akademik makale ve tezler, alanlarında otorite isimlerden oluşan 5 kişilik bir jüri heyeti tarafından konusunun özgünlüğü, araştırma yöntemi, düşünce ve meselelere yaklaşım tarzı, değerlendirme derinliği ve yorumlama düzeyi, bilimsel araştırma yöntemlerine uygunluğu ve yazım üslûbunun niteliği ile alanının klasik ve modern kaynaklarından istifade düzeyi açılarından değerlendirildi.

Jüri heyetinin yaptığı incelemeler sonucunda, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Mahmut Yazıcı “Sahâbe Bilgisinin Tespiti” adlı doktora teziyle doktora dalında birincilik ödülüne lâyık görüldü. Yazıcı’ya ödülünü Başbakan Davutoğlu takdim etti. Ödül takdimi esnasında Sayın Davutoğlu’nun eşi Sayın Sare Davutoğlu Hanımefendi de sahnede yer aldı.

Törende ayrıca Sayın Davutoğlu tarafından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e “Hadis ve Sirete Hizmet Özel Ödülü” , İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük’e de “Hadis ve Sirete Hizmet Onur Ödülü” takdim edildi.