2014-06-27

Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenini Coşkuyla Kutladı



Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Meslek Yüksekokulumuzun bahçesinde düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Çorlu Meslek Yüksekokulunda öğrenimini birincilikle tamamlayan Fikret Çabukel, mezunlara hitaben teşekkür konuşması yaptı. Çabukel, konuşmasında mezuniyet törenlerini şereflendirenlere sevinçlerine ortak oldukları için teşekkür etti.

Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Gümüş de mezuniyet konuşmasında, öğrencilerimizin nitelikli iyi bir ara eleman olarak yetiştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Doç. Dr. Gümüş, “ Bu özel günü bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyor, sizleri şahsım ve mesai arkadaşlarım adına en derin saygılarımla selamlıyorum. Çorlu Meslek Yüksekokulu, Üniversitemizin en eski birimlerinden olup, 1987 yılında kurulmuştur. Kurulma aşamasında 120 öğrenci ve 3 öğretim elemanına sahip olan yüksekokulumuz günümüzde 2500’ün üzerinde öğrenci ve 40’ı aşkın öğretim elemanıyla büyüyen, gelişen bir eğitim kurumu haline gelmiştir.” sözlerine yer vererek Çorlu Meslek Yüksekokulu’nun gelişim sürecini aktardı. Öğrencilerin en iyi eğitim ile donatılmaları için hocaların büyük çaba sarf ettiğini belirten Doç. Dr. Tuncay Gümüş, “Çorlu Meslek Yüksekokulu olarak verilen eğitimin yanında sanayi ile işbirliğine verdiğimiz önem neticesinde Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları ile işbirliği protokolleri imzaladık.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Z. Kayıhan Korkut ise konuşmasına öğrencilerin en güzel dönemlerinin iki yılını Üniversitemize ayırdıkları için teşekkür ederek, “ Çocuklarımızın bu anlamlı gününde onlarla gurur duymanın hepimiz için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizi biz yapan, teknolojiyi üreten, eğitim ve üretimini sanat ve estetikle birleştiren, beynini kullanan insan gücü yetiştirmenin son aşaması olan üniversiteye ilk adımızı iki yıl önce attınız. Şimdi de mezun oluyorsunuz. Gençliğinizin bu iki güzel yılında hocalarımız başarılarınız için, yaşam sürprizleri için sizleri sevgi, ilgi ve görgüyle oya oya işledi. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Öğrencilerin mezun olmasıyla büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, “Üniversite yaşamı bitti ancak şimdi yeni bir dönem başlıyor. Bu gün Namık Kemal Üniversitesi Türkiye’nin yükselen yıldızı olarak ülkemizin örnek üniversitelerinden biri oldu. Çorlu Meslek Yüksekokulumuz da kalitesiyle adından söz ettiren aynı zamanda Türkiye’nin pek çok önemli sektörünün bu okulda okuyan öğrencilerimizi çalışma alanında talep etmesini sağlamıştır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 2 ay kadar kısa sürede şimdiye kadar üretilen go-kart araçlarından farklı olarak otomatik yangın söndürme sistemine sahip ilk aracı tasarlayıp üreten Otomotiv Teknolojisi Öğretim Görevlisi Samet Nalbant ve yönetimindeki Teknoloji Topluluğu üyelerine onur belgeleri takdim edildi.

Dönem birincisinin adının mezuniyet kütüğüne çakılmasının ardından dereceye giren öğrencilerin diplomaları ve hediyeleri verildikten sonra, bilimsel ve sportif alanda başarılı olan öğrencilerimizin hediyeleri ve mezuniyet belgeleri ile programlarından mezun olan öğrencilerin mezuniyet belgeleri verildi.

Meslek Yüksekokuldan mezun olan öğrenciler keplerini havaya atarak, sevinçleri ve başarılarını yakınlarıyla paylaştı.