2018-08-03

Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Sektör Tümleşik Eğitim (STE) Programı İşbirliği Protokolü İmza Töreni



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in başkanlığında Rektörlük Binası Senato Salonu’nda Ticaret ve Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri, İş adamları ve Sanayici Dernekleri, Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Yöneticileri ile imzalanan Sektör Tümleşik Eğitim (STE) Programı İşbirliği Protokolü ile Çorlu Mühendislik Fakültesi Sektör Tümleşik Eğitim Modeline geçti.

Devlet üniversiteleri arasında bir ilk olarak, 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Üniversitemiz Tekstil Mühendisliği Bölümü'nde uygulamaya başlanan 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılın itibaren tüm mühendislik bölümlerde uygulanacak olan STE Modeli imza töreninde Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Ergene 2 Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Şaşmaz, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Çorlu Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal, Velimeşe, Muratlı, Ergene 2, Hayrabolu, Çorlu Deri Karma, Çorlu 1, Kapaklı ve  Evrensekiz Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri Yönetim Kurulu Başkanları, Çorlu İş Adamları ve Sanayiciler ile Çorlu Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği başkanları, akademisyenler bir araya geldi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, imza töreni öncesi gerçekleştirdiği konuşmasında bu gün imzalanan protokolün önemine değinerek “Gelecekte üniversite dizaynları sizlerin görüşleri doğrultusunda gerçekleştirilecek. YÖK de bu konuda kalite kurulunu oluşturdu. Paydaşların görüşleri, düşünceleri üniversitelerin geleceği için çok önemli. Biz de sizlerin görüşlerinizi alalım, yaptığımız icraatlerimizi sizlerle paylaşalım, katkılarınız varsa bunları ilave edelim diye bugün burada toplanmış bulunuyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Osman Şimşek, “Sektörle tümleşik eğitimin önemine dikkat çekerek “Mühendislik öğrencilerimiz uygulamalı mühendislik eğitimi, teorik bilgilerini pekiştirme, görev yapacakları iş yerlerindeki sorumluluklarını, ilişkileri, organizasyon ve üretim sürecini ve yeni teknolojileri tanımalarını sağlarken, iş dünyası ise daha sürede  iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun mühendis kazanma imkanı bulacak. Bununla birlikte personel adaptasyon süresini de kısaltarak, kaliteli ve verimli üretim yapacaktır.”  sözlerine yer verdi.

Prof. Dr. Osman Şimşek sözlerine şöyle devam etti: “2000 tane sanayi tesisinin bulunduğu bölgede olmamızdan dolayı çok şanslıyız. Bu da özellikle öğrencilerimizin teorik ile pratiği bir araya getirmeleri açısından oldukça önem arz ediyor. Ben ilk geldiğim günden beri sanayi sektörü ile anlaşmaları hayata geçirerek öğrencilerin haftanın belirli günleri öğrenci arkadaşlarımızın orada anlaşma yapmaları için gereken çalışmaları yapıyoruz. Geldiğimiz nokta sevindirici. Pek çok birimimizde sektörle tümleşik eğitimi yaygınlaştırdık. Bu sayıyı inşallah yüzde yüze ulaştırırız. Üniversite olarak intörn mühendislik eğitim ile sektör tümleşik eğitimin öneminin farkındayız ve yoğun bir şekilde geliştirmeye çalışıyoruz.”

Ardından konuşan Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, “Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in destekleriyle, YÖK’ün bize çizdiği hedefler doğrultusunda Fakültemizdeki eğitim modelimizi değiştirdik. Sektör tümleşik eğitim haline getirdik. Sizler bu bölgede bu ülke için üretim yapan sanayicilerin çatı kuruluşlarısınız. Bizler de o üretimlerde görev alacak nitelikli mühendislerini yetiştirirken bilim ve bilgi üretmeye çalışıyoruz. Bu bilim ve bilgi ile sanayi ve üretimin bir arada olması, üniversite sanayi iş birliğinin önemini klişe laf olmaktan çıkartıyoruz. Bu önemli uygulamayı şimdi burada bulunan iş dünyası, sektör ve meslek kuruluşları temsilcileriyle iş birliği protokolü imzalayarak resmi ve kalıcı hale getirmek üzereyiz.  Bu protokol töreni bir başlangıç, öncelikle fakültemize öğrencilerimize, sanayicilerimize ve bölgeye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer Sektör Tümleşik Eğitim hakkında bilgi veren bir sunum gerçekleştirdi.

Açılış ve bilgi sunumlarının ardından Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Ticaret ve Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri, İş adamları ve Sanayici Dernekleri, Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Yöneticileri ile tek tek prokolleri imzaladı.

Program günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.