2019-05-02

Üniversiteleri Bekleyen Zorluklar ve Fırsatlar NKÜ’de Konuşuldu



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleşen “2nd Research Methods Conference And Writing Retreat” Konferansı Açılış Programında hızlı değişim çağında araştırmacıları ve üniversiteleri bekleyen zorluklar ve fırsatlar konuşuldu.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail YILMAZ, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Üniversitemiz ve diğer üniversitelerden misafir akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Konferansta açılış konuşmasını gerçekleştiren Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali TİLBE, programın düzenlenmesinde hızlı bir şeklide destek verenlere teşekkür ettikten sonra davetli konuşmacının kısa bir özgeçmişini sundu.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de programın Üniversite ve araştırmacıları ilgilendiren boyutu ile Üniversite mensuplarımıza ışık tutacağını vurguladı.

Regent’s University, London ‘dan Prof. Dr. İbrahim SİRKECİ’nin davetli konuşmacı olarak yer aldığı konferansta, konuşmacı “Hızlı Değişim Çağında Araştırmacıları ve Üniversiteleri Bekleyen Zorluklar ve Fırsatlar” konulu bir sunumda bulundu ve başta kendi Üniversitesi olmak üzere dünya ve Türkiye Üniversiteleri hakkında çeşitli karşılaştırmalarda bulundu. Kaliteyi arttırmak için hayata geçirilen sürekli denetim mekanizmaları dolayısıyla artan işlemler ve bürokrasinin her yerde Üniversiteleri asıl mevzuundan uzaklaştırdığını, akademisyen ile öğrenci iletişiminin hiç arzu edilmediği halde minimuma indiğini belirttiği konuşmasında, “2. Dünya Savaşı’ndan sonra Üniversiteler sadece belli bir kesime hitap etmekten çıkıp ‘Herkes İçin Üniversite’ anlayışı dünyaya hâkim oldu. Ancak bu entelektüel birikimin yerini meslek edindirme anlayışını doğurdu. Biz artık ‘Mezunlarımız Nobel kazanacak mı?’ diye endişelenmekten ziyade, iş sahibi olmalarına odaklanıyoruz malesef” dedi. Son olarak dinleyicilere tevazu mesajı veren Prof. Dr. İbrahim SİRKECİ, “Yeni öğrenme biçimlerine de açık olmalıyız” dedi.

Soru – cevap bölümünün ardından Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Prof. Dr. İbrahim SİRKECİ’ye günün anlamına istinaden takdimde bulundu.  Program toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.