2014-07-25

ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜ PROF. DR. OSMAN ŞİMŞEK’İN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI



Birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan bayramlar, kaynaşmanın en yoğun şekilde yaşandığı, kardeşliğin canlandığı, sevinç ve kederlerin paylaşıldığı günlerdir. Bayramlarda dargınlıklar, küskünlükler unutulup, tartışmalar, kavgalara kısacası bütün olumsuzluklar bir tarafa bırakılırken, tüm toplum katmanlarında sıcak bir sevgi ve saygı ortamı oluşmaktadır.

Toplum hayatında, esasen bu kutsal günlerin bir kez daha hatırlattığı gibi, kavga, öfke, nefret yerine, paylaşım, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi duygularını koyabilmeliyiz. Onun için bayram günlerinin ve birbirimizin kıymetini iyi bilelim. Bu günleri, olumsuzlukları sonlandırmak için bir fırsata çevirelim. Birbirimizi daha iyi anlayabilmek, hoşgörü, sevgi ve saygı ortamını güçlendirmek için vesile sayalım. Kendimizi karşımızdakinin yerine koymayı, onu anlamayı, görüşlerimiz farklı da olsa düşüncelere, inançlara ve değerlere saygı göstermeyi ve böylelikle toplumsal barışı güçlendirmeyi bir hayat felsefesi olarak benimsemeliyiz. Bunu başardığımız ölçüde birbirimizi kırmadan, incitmeden daha güzel bir geleceğe yürüyebiliriz.

Bu düşüncelerle tüm halkımızın, Türk ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum ve bu mübarek günlerin, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini Allah’tan diliyorum.      

 

Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

Rektör