2016-08-22

ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜ PROF. DR. OSMAN ŞİMŞEK’İN “30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI” MESAJI



Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 94. Yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde; büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Zafer, şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan ve Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan bu büyük Zafer’in ardında milletimizin istiklal ve hürriyet sevdası; kahraman ordumuzun ve milletimizin  cesaret ve fedakarlığı vardır.

 Aynı şekilde 15 Temmuz gecesi vatanı, milleti ve istiklali için canlarını feda eden, bölücü FETÖ/PDY  terörene karşı amansız mücadele eden Bu aziz millet ve Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye’yi, Türkiye’nin geleceğini, ay-yıldızlı bayrağımızı namertlere çiğnetmemiştir. Dünyaya millet nasıl olunurmuş, milli iradeye nasıl sahip çıkılır herkese göstermiştir.

Türkiye bugün 15 Temmuz öncesine göre daha güçlüdür, Meclis’imiz daha da güçlenmiştir. Demokrasimiz ve Hukuk devletimiz  bugün dimdik ayaktadır. Siyaset kurumları bugün daha da itibarlı hale gelmiş. Devletimiz ve milletimiz bu süreçten güçlenerek çıkmıştır.

Bu vesileyle tekrar, Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Milletçe sahip olduğumuz vatan ve hürriyet sevgisi, dün olduğu gibi bugün de Mehmetçiğimizin kahramanlık ve cesaretinde vücut bulmaktadır. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur her an, her saniye canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Bu inanç ve coşkuyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensupları ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı‘nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.

                                                                                       

                                                                                           Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

                                                                                              REKTÖR