2019-10-10

Özel Çorlu Bahçeşehir Anadolu Lisesinden Üniversitemize Ziyaret



Üniversitemizdeki fakülteleri yakından görmek, bölümler ile ilgili bilgileri uzman eğitimcilerden öğrenmek maksadıyla, gelen öğrencilere Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Birimi personelinin eşlik ettiği lise gezilerinden biri daha gerçekleştirildi.

Özel Çorlu Bahçeşehir Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencilerinin bölgenin hızlı gelişen ve büyüyen eğitim kurumu olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne düzenlemiş olduğu gezide Fen Edebiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Öğrenci Yaşam Merkezi, Merkez Kütüphane ve Spor Kompleksi gezildi.

Fen Edebiyat Fakültesinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Kimya Lisansüstü Laboratuvarlarındaki çalışmaları yakından gören öğrenciler daha sonra Ziraat Fakültesindeki Gıda Mühendisliği ve Zootekni Laboratuvarlarındaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Derslerin içeriği ve mezuniyet sonrası iş olanaklarının ne olduğu ile ilgili öğretim üyelerimizden bilgi alan öğrencilere aynı zamanda Üniversitemiz öğrencilerinin sosyal, kültürel ve sportif olanakları hakkında da bilgi verildi.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonunda öğrenciler, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini tanımaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.