2017-06-01

Öğrencilerimize Yönelik Bireysel ve Grup Kariyer Danışmanlığı Hizmeti



Üniversitemiz ile Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan “Trakya Kariyer Projesi” kapsamında öğrencilerimize yönelik bireysel ve grup kariyer danışmanlığı hizmeti yürütülmektedir. Kariyer danışmanı Özlem Ayyıldız tarafından gerçekleştirilmekte olan faaliyetlere Kariyer Merkezi personeli ve çok sayıda öğrenci iştirak etmektedir.

Yaklaşık 1 saat süren bireysel danışmanlığın yanı sıra yaklaşık 1,5-2 saat süren grup danışmanlığı 12’şer kişilik gruplar halinde yapılmaktadır. Kariyer danışmanı eşliğinde grup danışmanlığı seanslarında mülakat teknikleri, CV yazma ve iş bulma teknikleri üzerinde odaklanılmakla birlikte öğrencilerin ihtiyacına göre farklı konularda da danışmanlık verilebilmektedir. Grup danışmanlığının aynı konularda verilen eğitimlerden ayrılan yönü, öğrencilerin konulara daha aktif olarak katılabilmesi, deneyimlerini paylaşabilmesi, konu hakkında sorularını bire bir sorabilmesi ve yapılan kısa süreli pratiklerdir.

Şu ana kadar grup danışmanlığı hizmetinden 50 öğrencimiz, bireysel danışmanlık hizmetinden ise 183 öğrencimiz istifade etmiş olup, ilgili danışmanlık faaliyetleri proje kapsamında Haziran ayı ikinci haftasında sona erecektir.