2017-04-13

Çorlu Mühendislik Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Tanıtıldı



Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilecek olan “Sosyal Sorumluluk Projeleri” Çorlu Belediyesinde gerçekleştirilen basın toplantısında tanıtıldı.  Gerçekleştirilen tanıtım toplantısı ile Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerine ait farklı 8 alanda sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirilmesi için ilk adım atıldı.

Tanıtım Toplantısına Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün,  Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Üniversitemiz Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yinanç, Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aysun Sağbaş, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları sakinleri ve Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, “Bu projeye değer katan şeyler ne onlardan bahsetmek istiyorum. Bu gün tanıtımını gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projesini değerli kılan, temelde 4 tane özelliği var. Bunlardan ilki paydaşlarımız, ikincisi kurumsal işbirliği, üçüncüsü üniversite toplum kaynaşması, dördüncüsü ise gençlerimizin kazanımı olarak sınıflandırabiliriz.” diyerek topluma dokunan bu sosyal sorumluluk projesinin gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutladı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise teknolojinin artmasıyla insanların yalnızlığa itildiğini, apartman yaşantısının artmasıyla insanlar arasında komşuluk ilişkileri ve saygı gittikçe azaldığını vurguladı. Baysan, konuşmasında “Bir toplumu ayakta tutan örf ve adetlerdir. Bu projede kişilerin birbirlerine olan sevgi saygı ve bağlılıklarını arttıran projelerin başında gelmektedir. Bu projeyi hayata geçirecek olan başta üniversite öğrencilerimiz olmak üzere herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” sözlerine yer verdi.

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise bu proje ile Kaymakamlık olarak bir hayallerinin gerçekleştiğini belirterek, “Birbirimizin farkına varabilmek için böyle bir proje oluşturmayı düşünüyorduk. Çorlu’nun büyümesiyle aynı apartmanda yalnızlaşan insanların yaşadığı bir kent oldu. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bu projelerini geliştirerek yeni projeler hayata geçirmesini umut ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum çorluyu büyük bir aile haline getirmeye çalışıyoruz. Bu proje de bu amacın bir başlangıcı olmasını umut ediyoruz.” dedi.

Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün de konuşmasında  “Bu gün burada gerçekten çok önemli bir proje adımı atılmıştır.  Bu projenin arkasında çok değerli gençlerimiz var. Sizler gerçekten 21 Y.Y. şanslı gençlerisiniz. Bizler zor şartlar altında okuduk. Sizlerin biraz daha şansları var. Bizlerin de torunları var biz de onlara prenses mi desem paşam mı desem yoksa koşarken ayaklarına birer çelme taksam da dizleri yaralanmasını öğrense mi diye düşünüyorum.” diyerek gençlerin sorumluluk alarak sosyal alanlarda kendilerini göstermelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından proje kapsamında Çorlu Huzurevi sakinlerinden Emine Balcı, deneyimlerini paylaşarak projenin önemine değindi.

Daha sonra toplantıda tanıtımı yapılan 8 projeyi Sosyal Sorumluluk Projeleri Danışmanı Öğr. Gör. Hülya Perin öncülüğünde Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından tanıtıldı.  Masal Parkları Gönüllü Torunun Olayım, Gönüllü Trafik Polisi, Oyuncağını benimle paylaşır mısın? Mahalle Kütüphaneleri, Uyuşturucu Uyuşturur Dikkat!, Bir Bilene Danış ve Sen de Yoksa Ben de Var Sosyal Sorumluluk Projelerini tanıtarak katılımcıları bilgilendirdi.

Tanıtım Toplantısı, bilgilendirme sunumlarının ardından toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.