2016-11-29

Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetleri Verilmesi için Teknik Destek Operasyonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi



Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Üniversitemiz ile Trakya Kalkınma Ajansı İşbirliğinde yürütülen “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetleri Verilmesi için Teknik Destek Operasyonu” açılış töreni Rektörlük Konferans Salon’da düzenlendi.

Proje kapsamında Namık Kemal, Trakya ve Kırklareli Üniversitelerinde kurulacak kariyer merkezleri aracılığıyla öğrenci ve yeni mezunların iş hayatına geçişlerini sağlamayı amaçlayan projenin açılış törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Proje Takım Lideri Geoffrey Fieldhouse, projenin genel hedefinin gençlerin işgücü piyasası ile bütünleşmesine destek olarak daha çok insanın iş sahibi olmasını ve iş sahibi olmaya devam etmesini sağlamak olduğundan bahsetti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise konuşmasında “Bu proje ile Trakya Bölgesinde bulunan 3 ilimizdeki üniversitelerimizin ve sanayicimizin güç ve potansiyeli birleştirerek kurulan Kariyer Merkezleri aracılığıyla öğrencileri ve  işverenleri aynı platformda buluşturabilmeyi amaçlıyoruz. Başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise konuşmasında “Üniversite olarak bizlerin iki amacımız var. Birincisi siz gençleri nasıl yetiştirebiliriz? Bir diğer sorumluluğumuz ise mezun gençlerimizi kendi alanlarında nasıl istihdam edilmesini sağlarız?  Bu amaçla iki yıl önce Kariyer Merkezimizi kurduk. İki yıldır çok çeşitli etkinliklerde bulunduk. Ancak Kariyer Merkezimizin işverenlerle buluşması noktasında Trakya Kalkınma Ajansı’nın “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetleri Verilmesi için Teknik Destek Projesi” geçekten örnek bir proje. Bu proje ile hem sizlerin geleceği kurtulacak hem de Türkiye’de diğer bölgelere örnek olacak.” Sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektörlük Binası 2. Katta bulunan Kariyer Merkezi Bilgisayar Eğitim Laboratuvarı’nın açılışı yapıldı.