2015-05-15

Çemberimde Gül Oya Sergisi Açıldı



Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojileri Programı, oyaları günümüz giysileri ile buluşturarak,  geleneksel el sanatlarının güzelliğini ortaya çıkartan “Çemberimde Gül Oya” isimli sergi düzenledi.

Rektörlük Fuaye Salonunda gerçekleştirilen serginin açılış töreninde Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, akademisyenler, öğrenciler ile aileler bulundu.

İki  ayrı koleksiyon olarak sergilenen 55 farklı ürünün tanıtımın yapıldığı Tekirdağ  Karacakılavuz  yöresinde geçmişten günümüze giyilen  gelinlik, elbise, ceket, yeleklerin tanıtıldığı serginin açılışında konuşan Giyim Üretim Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dilber Yıldız, “Giyim Üretim Teknolojisi 1.sınıf öğrencileri ile üretim dersinde hazırlanmıştır. Karacakılavuz yöresindeki  iğne, tığ ve boncuk oyalarını süsleme malzemesi olarak kullanılmıştır Koleksiyonda yörenin oya kültürü  ve zenginliği  tanıtılmıştır. Dokumaların bir kısmı en az 150 yıllık olan Karacakılavuz yöresine ait olan, 1877-78 ve1884-85 Bulgaristan Kruşva ve Sennik göç ederken  getirdikleri göyneklerin günümüz modasına uyarlanmasıdır. Bir kısmı ise yörede pamuk iplikten el tezgahında dokutulan dokumalardan oluşan özgün çalışmalardır. Sonuç olarak oyaları günümüz giysileri ile buluşturarak geleneksel el sanatları  zerafeti ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır.” sözlerine yer verdi.

 Doç. Dr. İsmail Yılmaz, “Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tekirdağ’ı yüksekokul iletanıştıran bir kurumdur. Giyim Üretim Teknolojileri Programımız ise 2011 yılında açılmış olmasına rağmen en etkili ve aktif programlarımızdan biridir. Bu yıl aynı programımızın 3. sergisini açıyoruz. Geleneksel motiflerin, günümüzün modern kıyafetlerine uyarlanmasının eşsiz örneklerini göreceğiniz serginin açılmasında emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof . Dr. Şefik Kurultay ve Prof.Dr. İhsan Soysal ve Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. İsmail Yılmaz,  Öğretim Görevlisi Dilber Yıldız’a teşekkür plaketi ve çiçek taktim etti.