2014-06-27

ÇEMYO'da 17. Mezuniyet Coşkusu



Üniversitemiz Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (ÇEMYO) 17. Dönem Mezuniyet Töreni Anfi Tiyatro’da gerçekleşti.

 Mezuniyet törenine Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. İhsan Soysal, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, akademisyenler, öğrenciler ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunması ile başlayan tören daha sonra okul ikincisi Gülden Karapınar’ın konuşması ile devam etti. Büyük bir sevinç ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade eden Karapınar “Hepimiz Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’na farklı şehirlerden, farklı hayaller ile geldik. Bu hayallerimizi şekillendirme fırsatı bulduk. Şimdi bu sürecin en önemli anı olan mezuniyet töreninde bulunmaktayız. Çerkezköy Meslek Yüksek Okulunda çok şey öğrendik. Mücadelemizdeki başarısızlık olasılığı eskisi kadar bizi korkutmuyor. Çünkü asla vazgeçmemenin ne demek olduğunu artık biliyoruz.” Diye konuştu.

ÇEMYO Akademisyenleri adına açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen ÇEMYO Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, ÇEMYO’nun zor aşamalar katedip bu günlere geldiğini vurgulayarak “ÇEMYO 7 Ekim 1994 tarihinde Trakya Üniversitesi’ne bağlı olarak Çerkezköy Belediyesi'nin üst katında 500 m2lik bir alanda 1 öğretim görevlisi ve 33 öğrenci ile eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Kültür Bakanlığı'nın geçici tahsisi olan, bugün eğitim ve öğretimi sürdürdüğümüz 1860 m2 kapalı alana sahip binamıza 18 Şubat 2002'de taşındık. 2006 yılında Trakya Üniversitesi'nden ayrılıp Namık Kemal Üniversitesi'ne bağlandık. Bugün 1280 öğrencimiz, 13 kadrolu hocamız ve 12 konuk öğretim görevlimiz mevcuttur. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 5580 m2 kapalı alana mevcut yeni binamızda eğitim öğretime başlamayı planlıyoruz. Üniversite yaşamını bitirip çalışma yaşamına adım atan tüm öğrencilerimi tebrik ederken, onları bugüne taşıyan ailelerine ve değerli hocalarına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Buluş’un ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplandık. Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu 17. dönem mezunlarını veriyor. Ben öncelikle yaklaşık 20 yıldır zor şartlarda Çerkezköy'de eğitime katkı koyan tüm öğretim görevlilerimize  teşekkür ediyorum. Çerkezköyümüz Türkiye'nin önemli sanayi bölgelerinden bir tanesidir. Türkiye'nin en önemli Organize Sanayi Bölgelerinden birine sahiptir. İş hacminin yoğun olduğu bölgemizde Çerkezköy bir o kadar da önemli bir ticaret bölgesidir. Bu anlamda Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu'nun varlığını önemsiyoruz. Çerkezköy'de eğitim kalitesinin daha da güçlenmesini öğrenci sayımızın daha da artmasını istiyoruz. Eski Belediye Başkanlarımıza, Veliköy'de yapılmakta olan yeni binaya katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitemiz umut ediyorum önümüzdeki dönem yeni binalarında mezun verecek. Bugün burada mezuniyet coşkusu yaşayan tüm arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.

Vahap Akay’ın ardından konuşma gerçekleştiren Üniversitemiz Rektör V. Prof.Dr. İhsan Soysal,  “Öğrencilerimiz, hayatlarında önemli bir aşamayı geride bırakıyorlar. Bu aşamaların belki de en önemlisi 2 yıl önce bize emanet eden velilerimizin 2 yıl sonra bu emaneti aldığı bir ortamda bulunuyoruz. Bildiğiniz üzere tüm öğretmenlerimiz sizleri mesleki açıdan teknik bilgiler ile donatmayı görev etti. Tarafsız gözlerle sistematik deneye dayalı düşünme tarzını burada öğrendiniz. Mesleki bilgilerinizi sürekli geliştirmelisiniz. Bilgi her zaman sonsuz nitelikte ve sizin ulaşacağınız yerdedir. Hayatınızın geri kalanında öğretmenleriniz ile iletişimi kesmeyin, bilgilerinizi hep yenileyin. Sizin ülkemizin aydınlık geleceğinde her biriniz kendi sektörünüzde ülkemize değer katacak bilgiler ile donatıldınız. Şimdi bu bilgileri kullanma zamanıdır. Hepinize bundan sonraki hayatlarınızda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.

Programın son konuşmasını yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, kendisinin de Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda ‘Kamu Yönetimi’ dersine konuk öğretim görevlisi olarak girdiğini ve okuldaki eğitim kalitesine bizzat şahitlik ettiğini anımsatarak “Çerkezköy'de eğitimin her alanıyla, her kademesiyle ilgiliyiz. Her zaman belirttiğimiz bir şey var. Çerkezköy'de en esaslı meselemiz eğitimdir. Bu amaçla tüm eğitim kurumlarımızı kapsayan bir eğitim seferberliği başlattık. İnanıyorum ki çok yakın bir gelecekte Çerkezköy eğitim ve öğretim alanında marka bir kent haline gelecektir.”dedi.

Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun Veliköy'deki binaya taşındığında daha da yüksek bir ivme kazanacağını ifade eden Kubilay “ Bu güzel kampüs nedeniyle emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni bina ile birlikte Çerkezköy'ün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman konusunda da yeni bölümlerin açılacağına inanıyorum. Ayrıca öğrenci sayısının da artacağına inanıyoruz. Biz çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğinden daha önemli bir konu olmadığını biliyoruz. O yüzden yapılan her çalışmayı yakından takip ediyoruz. Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu müdürü ve tüm öğretim görevlilerini samimiyet ve içtenlikle tebrik ediyorum. Bu yıl mezun olan tüm öğrencilerimizi da kutluyorum. Hayatlarında başarılar diler, kendilerine ve ailelerine hayırlı olsun diyorum.” ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgelerini aldılar. Daha sonra Dönem birincisi Ali Yıldırım, geleneksel hale gelen mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

Ödüllerin verilmesinin ardından  mezun oldukları programlara göre sahneye davet edilen öğrenciler ÇEMYO Akademisyenleri ile vedalaşarak mezuniyet diplomalarını aldılar.